Sahip olduğu köklü spor mirasıyla dünyanın önde gelen global spor markası PUMA, Fenerbahçe’nin resmi sponsoru oldu. 2021/22 futbol sezonuyla başlayacak yeni anlaşma kapsamında Fenerbahçe 2 yıl boyunca PUMA ekipmanlarıyla sahada olacak. Yeni sezon formaları, bugün Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi 1907 tribününde gerçekleştirilen imza etkinliğiyle taraftarın beğenisine sunuldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Y. Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan ve PUMA Türkiye Genel Müdürü Taner Seyis’in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, takımın giyeceği İç Saha ve Deplasman formaları tanıtıldı.

PUMA’nın Fenerbahçe için tasarladığı İç Saha formasında, sarı-lacivertli takımın efsane çubuklu forma tasarımını yarının klasikleri arasına taşıyacak sıra dışı dizayn elementleri dikkat çekiyor. Geleneksel çizgilerin üzerine yerleştirilen ve takım logosundan ilham alan palamut dalı deseni, takımın sahip olduğu güç ve kudreti sembolize ediyor. Deplasman forması ise, hem sahada, hem de sokakta giyilebilecek şıklığa sahip geometrik desen kullanımı ve modern tasarım dokunuşlarıyla taraftarların beğenisine sunuluyor. Her iki forma, PUMA’nın nemi ciltten uzaklaştıran ve maç boyunca kuru ve rahat kalmaya yardımcı olan benzersiz dryCELL teknolojisini içeriyor. Üstelik formaların yapımında kullanılan %100 geri dönüştürülmüş polyester materyal, her iki markanın çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularına verdiği önemi vurgularken, aynı zamanda oyunculara üstün uyum ve hareket kabiliyeti sağlıyor.

PUMA’nın Fenerbahçe formaları, YAŞIYORUZ SENİ sloganını taşıyan büyük bir kampanyayla tanıtılıyor. Gerçek taraftarların sarı-lacivert tutkusunu Kadıköy ruhuyla bir araya getirerek anlatan kampanya, Fenerbahçe yıldızları Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Caner Erkin ve Mert Hakan Yandaş’ın katılımıyla gerçekleşen reklam ve fotoğraf çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Y. Koç, tarihi anlaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe’de Türkiye’nin en önemli markalarından biri. Belki de en önemli markası. En büyük sivil toplum kuruluşu. Kudretli bir camiası ve ateşli bir taraftarı var. Sadece forma markalarına değil iş birliği yaptığımız tüm markaları büyüten, ilerleten markasını kuvvetlendiren bir markadır Fenerbahçe. Biz her zaman deriz, Fenerbahçe nereye gitse bolluk bereket getirir diye. İnşallah bu anlaşmada da aynısını sağlayabiliriz. Belki dikkatinizi çekecek konulardan biri, yıldız yok bu sene formamızda. Biliyorsunuz bunu daha evvelde açıklamıştık. Bizim derdimiz yıldız, para değil. Bizim derdimiz yaptığımız başvuruda 28 şampiyonluğumuzun resmiyet kazanması. 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 1923’te kurulan Türkiye Futbol Federasyonu ve ondan sonra 36 yıllık bir süreç var ki, orada yapılan ulusal turnuvalar tamamen göz ardı edilmiş. Biz de diyoruz ki bu hatadan dönelim. Hem Cumhuriyetimizin tarihine hem de Cumhuriyetimizin futbol tarihine sahip çıkalım. Aksi takdirde bu tarihi inkar etmiş oluruz. Buradan da olumlu haberleri bekliyoruz. Umarım bu formalar bize aynı zamanda uğur getirir, şans getirir. Başarı için sadece şans yetmiyor ama şans da çok önemli faktör. Yeni iş birliğimizin hayırlı uğurlu olmasını, yanında pek çok kupalar getirmesini temenni ediyorum.”

Fenerbahçe ile yaptıkları anlaşmadan dolayı mutlu olduklarını söyleyen PUMA Türkiye Genel Müdürü Taner Seyis "Geçen yıldan bu yana her iki tarafın da çok yoğun çalışıp bugünlere getirdiği tutkulu bir yolculuk oldu. Futbol PUMA’nın genlerinde var, bu bizim mirasımız. Maradona ve Pele gibi dünya yıldızlarının terlettiği, dünya devi kulüplerin taşıdığı bir forma PUMA. Türkiye liginde de Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün sponsorluğuna yakışır işlere imza attığımıza inanıyoruz. Hem PUMA hem de Fenerbahçe adına sezona iyi hazırlandık. Profesyonel formalarımızda daha önce hiç duyulmamış, iki önemli teknoloji kullandık; hiç terleme yapmayan ve oyuncunun kaslarına uyum sağlayan formalar ürettik. Bu sene ki bir diğer yeniliğimiz ise iç saha formamızın boyun kısmına eklenen Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını oldu. İnanıyorum ki taraftarlar hem iç hem de dış saha formalarıyla gurur duyacaklar. Birlikteliğimizin her iki taraf için de büyük zaferler getirmesini diliyorum. Türkiye’de spor alanındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreter’i Burak Ç. Kızılhan, anlaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Puma ile birlikte yepyeni bir serüvene başlıyoruz.  Bu serüvene PUMA gibi dünya çapında bir markayla başlamaktan dolayı çok mutluyuz. PUMA ile bizi yakınlaştıran en önemli unsur iki tarafın da alanlarında öncü olma vizyonu oldu. PUMA, Fenerbahçe’nin doğal konumunu ve vizyonunu çok iyi bir şekilde özümsedi. Buna mukabil yaptığımız iş birliğinin küresel bir ölçekte olmasından, Kulübümüzün bu iş birliği çerçevesinde Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund gibi dünya devleriyle eşdeğer görmesinden net bir şekilde anlayabiliyoruz.”

PUMA’nın Fenerbahçe için hazırladığı İç Saha ve Deplasman formaları, bugünden itibaren PUMA ve Fenerium mağazalarının yanı sıra, PUMA.com ve Fenerium.com sitelerinde satışa sunuldu.

Editör: TE Bilişim