İmza törenine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da katıldı.

Yıldız futbolcunun imza töreni yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada takip edildi. 32 yaşındaki oyuncunun Çubuklu’yu giyeceği Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki törene 10 yabancı kurum geldi.

Fenerbahçe, İngiltere'nin Arsenal takımından renklerine bağladığı dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil için Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde imza töreni düzenledi.

Tören öncesi Özil, eşi Amine Gülşe ve ailesi ile birlikte tören alanına geldi.

Fenerbahçe resmi Twitter hesabından imza töreni öncesinde bir paylaşım yapıldı. İmza töreninin yapıldığı salonda, arka planda "Boğazın en şanlı, görkemli ve cesur kulübü Fenerbahçe..." yazısının yer aldığı görüldü. 

Mesut Özil: Pelkas'ı beğeniyorum

Heyecanlıyım. Çok mutluyum. Başkanımızın dediği gibi, Fenerbahçe benim için bir hayaldi. İki taraf için de muhteşem. İnşallah takıma sahada, yeteneğimle faydalı olacağım. Ben inanıyorum Fenerbahçe'ye. Burada olduğum için de çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Beni Fenerbahçeli yapan aslında kendimim. Maçları seyrederken birisi Galatasaraylı, birisi Beşiktaşlı oluyordu. Ben Fenerbahçeliydim. Öyle de kalacağım. Fenerbahçe'de Pelkas'ı çok beğeniyorum. Çok yetenekli bir oyuncu. 

Dünya Kupası, oynadığı kulüplerle yaşadığı başarılar, kazandığı kupalar, dünyadaki tanınırlık oranı ve kendisine ait marka ve tasarımlarıyla Türkiye’de futbol oynayan birçok yıldızın önünde yer olan Mesut Özil'in imza töreni başladı.

Mesut, sık sık Fenerbahçeliliğini birçok kez dile getirdi

İlk olarak sözü alan isim Fenerbahçe Başkanı Ali Koç oldu. Sarı Lacivertli kulübün başkanı, "Hem yerel hem yurt dışındaki basın mensuplarını, ekran başındaki tüm Fenerbahçelileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz diyorum." ifadelerini kullanarak herkese hoşgeldin dedi.

İşte Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Mesut'un gelişi ile birlikte taraftarımız coşkusunu bizimle paylaştı. Mesut'un da ailemize katılımıyla beraber nice başarılarımız olacaktır. Fenerbahçe'nin Mesut'la, Mesut'un Fenerbahçe ile birlikteliği nasıl oldu. Size açıklayayım."

"Sizlerde biliyorsunuz Mesut sık sık Fenerbahçe sevgisini dile getirdi. Biz bu transferin başlangıç gününü Mesut'un düğün günü olarak alıyoruz. 7 Haziran 2019... O gün sayın Acun Ilıcalı bir tweet attı ve 'İnşallah vatan hasretin sona erer Mesut' dedi."

İmzalar nasıl atıldı? Ali Koç aktardı

"Sevgili Acun Ilıcalı'nın Mesut Özil transferinde hem maddi hem manevi çok önemli bir katkısı oldu. Bir yaz günü, Acun'la oturduk konuşuyoruz. 'Mesut'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, sezon sonunda Fenerbahçe'ye kazandıralım' dedi. Ben de 'Kazandıralım da, maddi şartları nasıl karşılayacağız?' dedim."

"Ocak ayında da bir ihtimal olabilir demiştim. 'Ben birkaç ay sonra yeni yatırımımı açıklayacağım ve bunu dünyaya yaymak istiyorum, bu hedefi yakalamamda Mesut'un da büyük katkısı olacak diye düşünüyorum.' dedi. Kasım ayında işler somutlaşmaya başladı."

"Kasım ayında, Mesut'un menajeri Erkut ile görüştük. Bu görüşmenin devamında bu transferin gerçekleşmesinin olası olduğuna inandım. Erkut dedi ki 'Mesut bir gün Fenerbahçe'de oynamak istiyor ve bunu da 35 yaşında yapmak istemiyor."

Arsene Wenger detayı

"O dönemlerde bu soru geldiğinde 'Gerçekleşmesi zor ama gerçekleşirse çok güzel olur' demiştim. O günlerde Londra'ya gittik; yöneticiler, ben ve Acun, farklı zamanlarda yola çıktık ki çok belli olmasın diye. Arsene Wenger'den o kadar olumlu dönüş aldım ki... Sayın Wenger'i, Erol Bulut hocayla görüştürdüm. O da Mesut hakkındaki sorularını sordu. Faydalı bir görüşme oldu."

"Ben, Selahattin Baki, Emre Belözoğlu ve Acun Ilıcalı, oturduk. Orada bir şey dikkatimi çekti. Mesut, Fenerbahçe'de oynama hayallerinden bahsetti ve bunun için kesinlikle maddi konuları dert etmeyeceğini söyledi. Daha düne kadar gerçekleşmesi rüya olarak görünen bir transferi daha Fenerbahçe gerçekleştirdi."

Acun Ilıcalı'ya teşekkür

"Mesut Özil'e Fenerbahçe'den çok daha iyi teklifler vardı ancak Özil'in Fenerbahçeli oluşu, Acun Iıcalı'nın Özil ile olan ilişkisi, Acun Ilıcalı'nın Exxen projesi... Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferinde Acun Ilıcalı'nın çok büyük bir payı vardır, kendisine çok teşekkür ediyorum"

"Mesut kariyeri dünyaya mal olmuş bir yıldız. Dünya Kupası kazanmış bir oyuncu. Real Madrid en iyi oyuncuları arasında yer aldı. Dünya futbolunun son 10 yılında adından söz ettiren Mesut, Fenerbahçe'mize kavuştu. Mesut için bugün balayı bitiyor ve artık iş başlıyor. Adaptasyon sürecini hızla atlatacağına inanıyorum."

"Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye bağlılığını bilmeyenler gelmez, gelemez dediler. Biz bir gün Mesut'un buraya geleceğini biliyorduk. Bu konuda titizlikle çalıştık ve gerçekten iyi bir iş ortaya çıkardık."

Fener Ol açıklaması

"Biz Mesut için yeni bir kampanya başlatmadık. Fener Ol'un adını değiştirdik. Bu coşkulu süreçte yine Fenerbahçe'nin yanında olan taraftarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mesut transferinden duyduğu mutluluğun ifadesidir. Smsler çeyrek milyona ulaştı."

Emre Belözoğlu: Ne mutlu ki bu güzel insan Fenerbahçeli

Başkan Ali Koç'un ardından konuşmaya devam eden isim Fenerbahçe'nin Sportif Direktörü Emre Belözoğlu oldu. Belözoğlu imza töreninde, "Mesut, insani değerleri, mütevazı duruşu, samimice ülkesine bağlılığıyla bütün gençlere örnek olabilecek biri. Ne mutlu ki bu güzel insan Fenerbahçeli." ifadelerini kullandı. 

Emre Belözoğlu açıklamalarında "Bizim çok iyi bir takımımız ve çok iyi bir hocamız var. Mesut'la birlikte çok daha güçleneceğimizi düşünüyorum. Tüm Türkiye, Mesut'u kucaklamak için sabırsızlanıyor. İyi ve kötü günde Mesut'la birlikte olacağız. Ailemize hoş geldin Mesut." sözlerini söyledi. 

Soru cevap kısmı

Soru: Seni kim Fenerbahçeli yaptı?

Mesut Özil: Beni Fenerbahçeli yapan, aslında benim. Maçları izlerken biri Galatasaraylı, biri Beşiktaşlı oluyordu; ben Fenerbahçeliydim. Hep Fenerbahçeliydim, öyle de kalacağım.

Soru: Rıdvan Dilmen ve Okocha'yı çok beğendiğini söylemişti, kimi şu anda beğeniyor?

Mesut Özil: Aynı pozisyonda da oynadığım için Pelkas'ı beğeniyorum. 

Soru: Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayacağına inanıyor mu?

Mesut Özil: Şampiyonluk yaşayacağımıza tabii ki inanıyorum. Fenerbahçe, her zaman ligi kazanmak için oynuyor. İnşallah da bunu en kısa sürede başaracağız.

Soru: Baskı hissediyor musun?

Mesut Özil: Bir futbolcunun üstünde her zaman baskı vardır. Ben her zaman büyük kulüpler için oynadım, Fenerbahçe'de de üstümde baskı olacağını biliyorum. Fenerbahçe, benim için farklı. Elimden geleni yapacağım. İnşallah her şey güzel olacak.

Soru: Türkiye'ye geldin. Şu anda neler hissediyorsun? Bir eve gelme hissi var mı sende?

Mesut Özil: Çok gurur verici. Sabırsızlıkla bekliyordum. İnşallah takım arkadaşlarımla antrenman yapıp, en kısa sürede sahada olacağım. Çok duyguluyum. Çocukluğumda her zaman hayal ettiğim bir şeydi. Hayırlısı olsun.

Soru: Bu transferlerin devamı gelecek mi? Büyük yıldızlar tekrardan gelmeye devam edecek mi?

Ali Koç: Çok iyi bir futbolcuyu transfer ettik. Fenerbahçe'nin büyük yıldızları getirme potansiyelini göstermesi ileride başka kapıları açacaktır. Fransa ve İspanya'nın gol krallarını buraya getirmiştik, bugün bunu yapmaya kalksak tüm kulüplerin bir araya gelmesi lazım. Kendi yıldızlarımızı üretmeliyiz. 

Soru: Türkiye'ye sadece lokal başarılar için gelmedi diye tahmin ediyorum. Bu konuda neler konuşuldu?

Mesut Özil: Biz futbolcular olarak hedef sadece Türkiye'de değil. Avrupa'da Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Umarım bu sezon ligi kazanırız ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için savaşırız. 

Soru: Bir gün Bundesliga'ya geri dönme ihtimaliniz var mı?

Mesut Özil: Yok.

Soru: Keşke dediğin bir şey var mı?

Mesut Özil: Keşke daha erken olsaymış diyorum. 

Soru: Ne zaman sahada göreceğiz seni?

Mesut Özil: Tam zaman veremeyeceğim ama inşallah en kısa zamanda oynayacağım.

Soru: Türkiye'ye geldiğinde ilk izlenimin nasıl oldu?

Mesut Özil: Türkiye'ye eskiden geldiğimde stada gidip maç izlemek istiyordum, olmuyordu. Fenerbahçe oyuncusu olarak, inşallah o güzel sahada güzel performanslar sergileyeceğiz. Çok mutluyum.

Soru: Schalke antrenmanına Fenerbahçe formasıyla gittiği için takımdan ayrıldığı doğru mu?

Mesut Özil: Eski kulübüme saygısızlık olurdu, öyle bir durum yoktu.

Soru: Cristian-Emre Belözoğlu-Alex üçlüsü mü, Gustavo-Ozan Tufan-Mesut Özil üçlüsü mü daha iyi?

Emre Belözoğlu: Çok zor soru sordun. Mesut benden daha iyi futbolcu ama ben de fena değildim tabii. Alex, Fenerbahçe tarihinin benim gönlümdeki en büyük futbolcusu. Samimice söyleyeyim, çok pozitif duygularla şu anki görevime soyundum. Fenerbahçelileri mutlu etmek için uyanıyoruz. Şu anki orta saha üçlüsünü daha önde görüyorum."

Soru: Takım arkadaşlarınla antrenmana çıktığında ilk neler hissettin?

Mesut Özil: Arkadaşlarım beni çok güzel karşıladılar. Sıcak ve samimi bir şekilde karşıladılar. 

Soru: Burak Yılmaz'ın sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesut Özil: Burak Yılmaz kardeşimize gelecek olursak, ona da başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eder.

Soru: Milli takım seçme döneminde neler yaşadın?

Mesut Özil: Almanya Milli Takımı'nı seçmem geçmiş bir olay. O dönem öyle karar vermiştik. 

Kulüp törenden para da kazanacak

10’u yabancı 64 gazete, televizyon kanalı ve haber ajansını temsilen 132 habercinin izleyeceği imza törenine Mesut Özil’in eşi ve çocuğu da katıldı.

Salona kurulacak barkovizyonla yıldız futbolcunun hayatının anlatılacağı imza töreninde Fenerbahçe’nin Mohikan uygulamasını temsilen 1907 taraftar da zoom üzerinden toplantıya katılacak ve bir de sembolik soru soracak. İmza törenini takip etmek isteyenlerin uygulama cüzdanına 250 FBC yüklemesi gerektiği açıklandı.

Editör: TE Bilişim