Kaynaklar, Apple’ın işlerde çığır açan bir monocell bataryası olduğunu ve daha fazlasını söyledi. Bununla birlikte, güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple Car ile ilgili özel bir notla çıktı. Analist Apple Car ailesinin 2028 yılına kadar hazır olacağını açıkladı.

Kuo, Apple Car ile ilgili üç ana sorundan bahsediyor. Lansman zamanlaması konusundaki belirsizlik, tedarikçi ve araç teknik özellikleriyle ilgili belirsizlik ve Apple’ın EV ve sürücüsüz otomobil pazarındaki rekabet gücü konusundaki belirsizlik.

Kuo raporunda, daha önce Apple Car’ın 2023-2025’te piyasaya sürülebileceğini öngördüğünü, ancak en son araştırmasının bunun belki de önemli ölçüde geri itildiğini gösterdiğini vurguluyor. Kuo tarafından yapılan en son anket, bu yıl geliştirme devam etse ve her şey “yolunda gitse” bile 2025-2027 arasında bir lansman gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Kuo ayrıca, Apple Car teknik özelliklerinin en erken lansmanının 2025 olacağından olacağına ve nihai özelliklerin 2023-2025’e kadar belirlenmeyeceğine inanıyor.

Reuters raporları, Apple Car gecikmelerinin “üretim başlangıcını 2025’e veya sonrasına itebileceğini” belirtti. Ancak Morgan Stanley analistleri, geçen hafta Reuters kaynaklarının önerdiği yaklaşık dört yıllık markanın olası bir üretim başlangıcını destekleyen bir rapor yayınladı.

Kuo, yatırımcıları, Apple’ın bir elektrikli araçla mücadele etme konusunda bir takım güçlü yönlerine sahip olmasına rağmen, “yeni bir işte her zaman.başarılı olamayacağı” konusunda uyarıyor. HomePod ve Apple’ın akıllı hoparlör pazarından büyük bir pay alamaması örneğini veriyor.

Kuo, büyük resimde, EV ve otonom otomobil alanındaki rekabetin şiddetli olduğunu ve Apple’ın başarılı olacağını varsayamayacağınızı belirtiyor. Önemli yönler donanım yerine kendi kendini yöneten veriler ve yapay zeka olacak. Kuo’nun en büyük endişelerinden biri de Apple’ın bu derin öğrenme alanında Tesla, Waymo ve daha fazlasına kıyasla 5 yıl veya daha fazla geride olabileceği.

Editör: TE Bilişim