Aktay'ın avukatı Burhanettin Sevencan tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Aktay'ın bir internet sitesine verdiği, "Suriyelilerin insani sığınmacı olarak ülkeden gönderilmesinin teknik ve hukuki olarak kolay olmadığı" yönündeki açıklamalarına ilişkin Özdağ'ın, sosyal medya paylaşımı ile "iftira attığı, hakaret ettiği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek Aktay'ı hedef gösterdiği" öne sürüldü.

Ak Parti'li Akdağ'ın avukatı Sevecan, başvuru dilekçesinde “Türk Düşmanı” ifadesi müvekkilime hiçbir şekilde isnat edilemeyecek bir hakaret olmakla kalmaz. Ülkemizde geçerli olan milli hassasiyetler gözönünde bulundurulduğunda böyle bir suçlama insanları birine karşı tahrik etmek ve kin, nefret ve düşmanlıkla kışkırtmak anlamına gelmektedir derken, 'Özdağ bir siyasi harekete öncülük eden siyasi kişiliği dolayısıyla çok geniş kitlelere hitap etme imkanına sahip. Nitekim 956 bin takipçisi bulunan twitter hesabından bu paylaşımı yaptığında bu paylaşımını yüzbinlerce insan görmekte ve kışkırtıcı tutumu dolayısıyla müvekkilime yönelik oluşması kuvvetle muhtemel duyguları ciddi bir tehdit oluşturmaktadır' ifadesini kullandı.

Avukat Sevecan, başvuru dilekçesinde Özdağ’ın Aktay’ın sözlerini çarpıttığını iddia ederek, "Müekkilimin Bayburt Üniversitesinde bir toplantıda yaptığı ve Türk kimliğinin ırktan öte bir şey olduğunu ifade eden, aslında kötü niyetle okunmadığında Türklüğü daha da yücelten ifadelerini Türklüğün inkârı gibi sunarak yine bir iftira, hakaret ve hedef gösterme suçlarını işlemektedir" dedi.

Editör: TE Bilişim