Yönetmen koltuğunda Berkun Oya'nın oturduğu dizideki mastürbasyon sahnesi ise sosyal medyanın konusu oldu. İzleyiciyi ikiye bölündü.

Netflix'in uzun süredir beklenen dizisi Bir Başkadır  geçtiğimiz gün yayına girdi. Masum ve Son dizileri ile de büyük ses getiren Yönetmen Berkun Oya'nın son bombası daha ilk günden Türkiye'nin gündemine yerleşti. Sosyal medyanın konusu oldu film hakkında binlerce yorum yapıldı.

Netflix'te bugüne kadar yayınlanan en iyi Türk yapımları arasında gösterilen dizide her bölüm 45 dakika sürüyor  ve 1. sezon 8. bölümden oluşuyor. Birçok önemli ismin olduğu kadroda Öykü Karayel Meryem karakterindeki başarısı ile bir adım öne geçiyor.

Bir Başkadır dizisi farklı sosyo-ekonomik geçmişlerden gelen ve İstanbul'un renkli ve canlı hayatında şaşırtıcı tesadüflerle yolları kesişen kendine özgü bir grup karakteri konu alıyor. Bu karakterler ya yeni bir yola yürümek ya da karmaşık bir geçmişle hesaplaşmak zorunda kalıyor.

Dizi yayınlandığı gün hem Netflix'in hem de Türkiye'nin gündemine oturdu. Sosyal medyada binlerce yorumun yağdığı dizinin bir sahnesi ise seyirciyi ikiye böldü. Meryem'in evine temizliğe gittiği asosyal ve seks düşkünü olan Sinan'ın banyodaki mastürbasyon sahnesi akılları karıştırdı.

Her geceyi bir kadınla birlikte olarak geçiren Sinan'ın yalnız kaldığı gecelerde banyoda Meryem'in temizlik yaparken giydiği başörtüsü ve kıyafetlerini koklayarak mastürbasyon yapmasına bazı izleyicilerden tepki yağdı.

Sinan'ın Meryem'in başörtüsünü koklayarak banyoda kendinden geçtiği sahne birçok seyirci tarafından gereksiz görüldü. Bazı seyirciler neden böyle bir sahne için başörtüsü akıllarına gelmiş derken bazı seyircilerde Netflix'in yayın politikasını eleştirdi ve 'Başı kapalı kadınları yine yere sokuyorlar' yorumunu yaptı.

Peki herkesin işi gücü bırakıp izlediği dizi Bir Başkadır ne anlatıyor, kimler oynuyor, dizi nerede çekiliyor? Hep birlikte bakalım...

Dizi nerede çekildi: İstanbul'da çekilen Bir Başkadır dizisinde Beyoğlu, Bağcılar ve İstanbul'un birçok semti çekim alanı olarak kullanıldı

Öykü Karayel dışında kadroda kimler var: Başrollerinde Öykü Karayel, Fatih Artman ve Funda Eryiğit gibi ünlü oyuncuların yer aldığı dizide Alican Yücesoy, Tülin Özen, Defne Kayalar, Bige Önal, Settar Tanrıöğen, Derya Karadaş gibi oyuncular da var.

Bir Başkadır'ın Meryem'i Öykü Karayel Kimdir?

1990 yılında İstanbul’da doğan Öykü Karayel, Çemberlitaş Kız Lisesi mezunudur. İkiz kardeşi vardır. Kenter Tiyatrosu’nda kısa bir eğitim aldıktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdi.

Henüz konservatuvar öğrencisiyken, Tiyatro Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı. İlk profesyonel deneyimi olan; Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı tiyatro oyunundaki Ayşe rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’nü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almayı başardı. Performansıyla önce senarist Ece Yörenç'in ardından da yapımcı Kerem Çatay'ın ilgisini çekip 20 yaşında oyuncu olmuştur. Kuzey Güney adlı TV dizisinde, Cemre Çayak karakterini canlandırmıştır. 2014 yılındaki ilk oyunu Moda Sahnesinde Katil Joe ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Kara Para Aşk adlı TV dizisine 30. bölüm ile dahil olmuş ve dizide İpek karakterini oynamaktadır.

Dizinin Yasin'i Fatih Artman kimdir: 13 Şubat 1988 yılında Ankara'da doğdu. Ankara'nın Gazi Mahallesinde 3 çocuklu bir ailenin en küçüğüdür. Annesi ev hanımıdır. Babasını 2002 yılında hayatını kaybetti. İlkokul ve liseyi kendi mahallesinde okudu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünü okudu.

Kendi tabiriyle cep harçlığını çıkarmak için oyuncu olan Fatih, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde Harun karakterini canlandırmıştır. Gülse Birsel'in komedi filmi Aile Arası ile gönüllerde bir kez daha taht kurmuştur.

Yasin'in eşi Ruhiye'yi oynayan Funda Eryiğit kimdir: Funda Eryiğit 6 Kasım 1984'te Hollanda'da dünyaya gelmiştir. Aslen Samsun Bafralıdır. Kadir Has Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden, sonra da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2012-2013 sezonunda sahnelediği Sessizlik adlı oyundaki performansıyla 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödüllerinde müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.Ayrıca 17. Afife Tiyatro Ödüllerinde en iyi kadın oyuncu dalında aday oldu.

Editör: TE Bilişim