FOX, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Hayran Olunacak Kadınlar” sosyal sorumluluk kampanyasında yer alan emekçi kadınların dahil olduğu bir film hazırladı.

Birçok yerel ve uluslararası ödüle layık görülen “Hayran Olunacak Kadınlar” kampanyasıyla; hayatta zorluklara karşı mücadele eden ve kendi ayakları üzerinde durma çabasındaki kadınların hikayeleri öne çıkartılarak, bu hikayelerin benzer durumda olsun olmasın, herkese birer ilham kaynağı olmaları hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl kadınlar tarafından kısıtlı imkanlarla kurulan çeşitli markalara kurumsal kimlik çalışmaları yapılmış, reklam filmleri çekilmiş ve bu filmler FOX’un Prime Time reklam kuşağında yayınlanarak milyonlara ulaştırılmıştı.

Dün akşam izleyiciyle buluşan Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan filmde markaları tanıtılan kadınlar; proje kapsamında hayatlarında nelerin değiştiğini anlatıyor, filmde kadının istihdama katılmasının bireysel ve toplumsal düzeydeki faydalarına dikkat çekiliyor.

Ayaş Akkaya Tarımsal Kooperatifi, İpekyolu Kadın Kooperatifi, Soma Kadın Kooperatifi ve Zeynep Çeyiz’in yer aldığı filmin yönetmenliğini Ateş Savaşeri, prodüksiyonunu Cue. İstanbul üstlendi, usta oyuncu Murat Serezli projenin manifesto metnini seslendirerek kampanyaya destek verdi.

Editör: TE Bilişim