Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’de yayınlanan Masterchef Türkiye’nin geçtiğimiz gün yayınlanan bölümünde ekrana yansıyan görüntüler tepki topladı.

Dokunulmazlık oyunu öncesinde büyükbaş bir hayvanın  yukarıdan aşağıya sarkıtıldığı görüntüleri sosyal medya kullanıcılarının ve hayvan hakları savunucularının tepkileriyle karşılaştı.

Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu’nun Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, söz konusu görüntüler eğlence malzemesi olarak sunulduğu gerekçesiyle eleştirildi. Topluğun paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Bu bir televizyon şovundan! Çocukların da izleyebildiği bir saatte bu vahşet ekrana “eğlence” olarak getiriliyor. Şiddet pompalıyorsunuz! Bu vahşeti televizyon ekranında eğlence şovuna malzeme yapıyorsunuz! Nusret’i yaratan iğrençliği rating için sürdürüyorsunuz!”

Görüntülere bir tepki de Hayvan Hakları Savuncusu ve Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen geldi. Kalkandelen, Twitter üzerinden paylaşım yaparak ”Televizyon ekranlarında vahşet görüntüleri yayınlanıyor, sonra da şiddet niye bu kadar arttı diye soruluyor. Bunu eğlence olarak izleyen bir toplumdan ne beklenebilir? Rating için her tür şiddetin, ilkelliğin şovunu yaparsınız değil mi?” dedi.

Kaynak: Tele1.com.tr

Editör: TE Bilişim