Kanal D’de yayınlanan ve yayınlanan her bölümün ardından yoğun olarak izleyici şikayeti aldığı belirtilen Camdaki Kız dizisini RTÜK görüştü.

Toplantıda Camdaki Kız hakkında hazırlanan raporu değerlendiren RTÜK üyeleri, dizinin bazı sahnelerinde milli ve manevi değerler ile ailenin korunması ilkesine aykırılık teşkil eden; toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadını istismar eden nitelikte görüntülerin yer aldığına karar verdi.

Bunun üzerine Üst Kurul, Kanal D’ye yaptırım kararı aldı.

Dizide Nalan karakterinin devamlı psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığı sahnelere yer verildiği ifade edildi.

Ayrıca Nalan karakteri ile evlenme arifesinde olan Sedat’ın evli bir kadın olan Canan karakteriyle olan gayrimeşru ilişkisi temelinde oluşturulan hikayenin Türk toplumu tarafından kabul görmesi mümkün olmayan bir ilişki modeli olduğunu belirleyen Üst Kurul, Kanal D’ye yaptırım kararı aldı.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

RTÜK, başka bir sahnede de annesi tarafından “Nalan” karakterine küçüklükten itibaren bekaret korsesi olarak adlandırılan bir kıyafetin zorla giydirilmesi, bu nedenle Nalan’ın gün içerisinde tuvalete bile gidememesi, henüz ilköğretim çağındayken korseyi çıkardığı gerekçesiyle bütün arkadaşlarının önünde dövülmesi sahnelerinde fiziksel şiddet unsurları tespit etti.

Raporu hazırlayan uzmanın, 6112 sayılı Kanunda bulunan maddelerinin ihlal edildiği önerisini haklı gören Üst Kurul, müzakerelerin sonunda Kanal D’ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Editör: TE Bilişim