Beşiktaş'ta çift katlı İETT otobüsünün bariyere çarpması sonucu 31 yaşındaki kadın yolcu Sevgi Yamaç Yalçin hayatını kaybederken M.B. isimli yolcu da yaralandı. Otobüs şoförü Baki T. gözaltına alındı. 

Kaza, Barbaros Bulvarı Balmumcu’da bulunan alt geçitte saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, çift katlı İETT otobüsünün şoförü Baki T. telefonu ile oynarken hızla bariyerlere çarptı. Bariyerin otobüsün içine girmesi sonucu 31 yaşındaki Sevgi Yamaç Yalçin hayatını kaybederken, M.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, bariyerlerin saplandığı Sevgi Yamaç Yalçin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Ayağında kırık olan yolcu M.B. ise ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. İtfaiye ekipleri de bariyerleri keserek otobüsten çıkardı. Otobüs şoförü Baki T. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Polis ekipleri olay yerine güvenlik şeridi çekti. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden Sevgi Yamaç Yalçin’in Yeni Birlik Gazetesi’nde aşçı olarak çalıştığı ve işe gittiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim