İzmir'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde tamamen yıkılan ve bir çok kişinin hayatını kaybettiği ve 58. saatte mucize bir kurtuluşun yaşanarak İdil Şirin'in kurtarıldığı Emrah apartmanının çokta hazin bir hikayesi var...

Müteahhit Hayati Uzun 1992’de Erzincan’da meydana gelen depremde torunu Emrah’ı kaybetti. Aile o deprem sonrası İzmir’e yerleşti.

Hayati Uzun Bayraklı’da inşa ettiği apartmana depremde ölen torununun ismini verdi. Ancak İzmir depreminde ilk yıkılan binalardan biri Emrah Apartmanı’ydı. Hayati Uzun’un iki torunu ve gelini, enkaz altında hayatını kaybetti.

1992 yılında meydana gelen Erzincan depreminde torunu Emrah’ı kaybeden müteahhit  bu olay üzerine İzmir Bayraklı’ya gelip onun adını yaşatmak için, 1993’te 2 blok ve 28 daireden oluşan bir apartman inşa ediyor. Buraya ‘Emrah Apartmanı’ ismini veriyor. Kendisi de yıllarca bu binada yöneticilik yapıyor ve komşularının anlattığına göre daha sonra Didim’e yerleşiyor.

Önceki gün gerçekleşen depremde Hayati Uzun, Erzincan depreminde kaybettiği torununun adını yaşatmak için yaptığı binada gelini Rabia Uzun’u, kendisi ile aynı adı taşıyan 17 yaşındaki torunu Hayati Uzun’u ve diğer torununu kaybediyor. 

Kendisi gibi müteahhit olan oğlu Bora ise enkazdan ağır yaralı olarak kurtarılıp hastaneye kaldırılıyor.

Editör: TE Bilişim