Programa katılan halaları ve akrabaları İkranur'un cesedinin bulunduğu bölgeye tek başına gidemeyeceğini mutlaka biri tarafından götürülmüş olabileceklerini hatta araçla götürülmesi halinde bile dikkat çekilebileceğini ifade ettiler.

Müge Anlı, program sırasında İHA'nın son dakika servis ettiği haberi duyurdu. Anlı, ciğerlerinde su bulunan İkranur'un giysilerinde yırtık olmaması boğulma şüphesinin doğurduğundan bahsetti. Anlı, ön otopside bulgulara rastlanmış olabileceğini ancak kamuoyuna açıklanmamış olabileceğini bildirdi. Anlı, İkranur'un bir şey görmüş olabileceği bunun neticesinde öldürülmüş olabileceğini ifade etti.

TEK BAŞINA İNMESİ ÇOK ZOR

Canlı yayına katılan mahalle sakinleri ise İkranur Tirsi'nin tek başına o bölgeye gidemeyeceğini mutlaka biri ya da birileri tarafından götürülmüş olabileceğini ifade ettiler. Bölgeyi çok iyi bilen ve ekiplerin arama çalışmalarına katılarak destek veren İbrahim Elikara, "Haberi alınca içim burkuldu. Tek başına arazide oraya inmesi çok zor. Lakin indi bulunduğu o bölgeye gidemez. Oraya da gitti o seviyedeki bir suda ölmesi zor. Biri ya da birileri tarafından getirilmiş olabilir." dedi.

İkranur Tirsi'nin kayıp haberinden bir gün önce o bölgede "çığlık" seslerini duyan İbrahim Gönder, yaşanan olayın Giresun'a yakışmadığını belirtti. Diğer mahalle sakinleri kaybolduğu gün İkranur'u aşağı inerken gördüklerini çevresinde yabancı bir kişi ya da araç görmediklerini söylediler. İkranur'un cinayete kurban gittiyse bunun yabancı biri tarafından değil bölgeden birinin yapma ihtimalinin yüksek olabileğini vurguladılar.

OTOPSİDE BOĞULDU ŞÜPHESİ

İkranur Tirsi'nin ilk otopsi raporuna göre derede boğularak öldüğü belirlendi. Küçük kızın boğulduğu deredeki su seviyesinin çok düşük olması, üzerindeki elbiselerinde derede sürüklenme ibaresinin olmaması minik kızın derede birileri tarafından boğulduğu şüphesi uyandırdı. Olay yerinde yapılan ilk incelemede küçük kızın üzerindeki elbiselerde hiçbir yıpranma ve yırtık tespit edilemezken, kulağındaki küpe ve ayakkabılarının dahi üzerinde olduğu belirlendi.

DÜN NELER YAŞANMIŞTI?

Bulancak ilçesi İcilli köyünde 27 Haziran cumartesi günü kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi'yi arama çalışmalarının 4. gününde küçük kızın cansız bedenine ulaşılmıştı. Jandarma Özel Harekat, AFAD, AKUT, UMKE, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları dün Adaköy Deresi kenarında yoğunlaşmıştı.

5 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde, cumartesi akşamı evinin yakınındaki bahçede otlayan büyükbaşlara bakmaya giden ve bir daha haber alınamayan İkranur Tirsi'nin cansız bedeni, yapılan aramalar sonucu eve yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy deresinde bulundu. Küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu derede, savcı ve olay yeri inceleme ekipleri, detaylı araştırma yaptı. Jandarma ekipleri ise alana kimseyi yaklaştırmadı.

BABASI KOŞARAK GELDİ

İkranur'un cesedinin bulunduğu haberinin alınmasının ardından arama çalışmalarına katılanlar, hemen olay yerine geldi. Kızının cansız bedenine ulaşıldığı haberini alan baba Serdar Tirsi ise bölgeye koşarak geldi. Görevlilerin girişine izin vermediği acılı baba, ısrar edince olay yerine alındı. İkranur'un cansız bedeni, daha sonra ambulansla Giresun Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

NASIL KAYBOLDU?

İkranur kardeşi ve kuzeni ile evlerinin yakınındaki hayvanların bulunduğu bölgeye oynamak için gitmişti. Daha sonra çocuklar İkranur'dan haber alamamış durumu ailesine bildirmiş ve 7 yaşındaki kız çocuğu için kayıp başvurusu yapılmıştı. İkranur'un ailesi, Müge Anlı ve ekibinden yardım istemişti.

İkranur'u kaybolduğu bölgede jandarma özel harekat (JÖH), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), AKUT, UMKE, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 3 iz takip kadavra köpeğiyle 70 hektarlık bir alanda aradı.

PROGRAMDA DÜN NELER OLDU?

Ailenin yardım bulunması için başvurduğu "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programının bugün yayınlanan bölümünde flaş bir gelişme yaşanmıştı. Canlı yayına bağlanan köyde yaşayan bir görgü tanığı, İkranur Tirsi'nin kaybolmasından bir gün önce aracıyla o bölgeden geçerken "çığlık" sesi duyduğunu açıklamıştı. Görgü tanığı bununla birlikte ertesi gün İkranur'un kayıp haberinin ortaya çıkmasının ardından duyduklarını jandarma ekiplerine aktardığını söylemişti.

Bu gelişme üzerine arama yapan ekipler, görgü tanığından alınan ifade ve bilgiler doğrultusun söz konusu alanda arama çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Minik İkranur'u arama çalışmaları köpekler eşliğinde aralıksız sürdürülüyordu. Ekipler çalışmalarını gruplar halinde dinlenerek gerçekleştiriyordu.

ARTIK GÜCÜM KALMADI

Programın canlı yayına bağlanan İkranur'un yanında büyüdüğü babaannesi Nihal Tirsi, "Torunumu bulun başka bi rşey istemiyorum. Dayanamıyorum. Artık gücüm kalmadı. Bulun torunumu. Çocuğumun başına ne geldi." diyerek feryat etmişti.

HARMAN YERİNE DOĞRU GİTTİ

7 yaşındaki İkranur Tirsi ailesi ile birlikte babaannesini ziyaret etmek için İcilli Köyü'nün Kıran mahallesine gitmişti. Daha sonra arkadaşlarıyla oynamak için babaannesinin evinden çıkan İkranur köyün içinde harman yerine doğru gitti. Kardeşleri ve arkadaşları ile oynayan İkranur hayvanlara bakmaya gideceğini söyledi ve arkadaşlarına peşinden gelmemeleri için uyarıda bulundu. İkranur arkadaşlarının yanından ayrıldı ve bir daha da dönemedi.

CEZAEVİNDEN ÇIKAN KİŞİ Mİ İKRANUR'U KAÇIRDI?

Müge Anlı canlı yayında telefonla gelen ihbarı açıkladı. Anlı "Cezaevinden gelen bir kişiden bahsedildi. 3 gün önce cezaevinden çıkan bir kişiden bahsediliyor ve o kişi gelip kaçırmış olabilir mi? kızı diye soruluyor. Bu cezaevinden çıkan kişi kim. Bizde bu bilgiyi jandarma ile paylaşacağı" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim