65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması Türkiye'nin coronavirüs gündeminde yer almaya devam ederken valiliklerden peş peşe açıklama geldi.

Bazı illerde artan vaka sayısının ardından 65 yaş üstü vatandaş için önlemler alındı.

Ankara Valiliği corona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirdi. 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekleri kaydedildi.

İstanbul Valiliği'nden gelen açıklamada da 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındı.. Diğer yandan Bursa, Eskişehir, Gaziantep gibi bazı illerde de bu yaş grubu için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. 

İstanbul Valiliği'nden flaş 65 yaş üstü kararı

İstanbul'da coronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündekilere 10.00-16.00 saatleri arası hariç sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama aynen şöyle;

T.C.

İSTANBUL VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkileri Müdürlüğü

65 YAŞ VE ÜZERİ SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI (2020- 97)

İstanbul Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 10.11.2020 Salı günü saat: 19:00’da yaptığı toplantıda;

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda hayatın her alanında uyulması gereken kurallar ve önlemler alınmakta ve uygulanmaktadır.

Ülkemizde devam eden kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının uygulanmasının yanı sıra, hastalığın bulaşma riski, salgının seyri ve olası risklerin azaltılması amacıyla;

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan 10.06.2020 tarih ve 56 sayılı kararda “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10:00­20:00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine” karar verilmişti.

Kurul tarafından salgınla mücadele kapsamında bu husus tekrar değerlendirilerek; “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10:00­16:00 saatleri arasında, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarıya çıkabileceklerine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına” karar verilmiştir.

Günün 10:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan;

  • Kamu görevinin niteliği, mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin

sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle

iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşlarının personeli vb. olmak üzere kamu görevlileri,

  • İşletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda veya birlik kimliği vb. belgelerden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanlarının muaf tutulmasına,
  • Kararın İstanbul genelinde 12.11.2020 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanmasına,

İlgili kurumlarca kararın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere aykırı hareket edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 10.11.2020 Saat: 22.00

Editör: TE Bilişim