Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'da daha önce böyle bir yangının yaşanmadağını vurguladı. Sabotaj ihtimali sorulan Böcek "Yangın 4 yerde birden çıktı. Daha önce böyle bir yangın yaşamadık. Nedenleri araştırılacak" diye konuştu.  

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın nedeni ile 5 mahalle boşaltıldı. Yangının bir benzin istasyonunu tehdit ettiği belirtiliyor. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Antalya'daki yangın bölgesine hareket etti.

Yerleşim yerlerine indi

Manavgat'ın Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Poyrazın da etkili olduğu bölgede giderek genişleyen alevlere, havadan helikopterle karadan da Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri ile müdahale edilmeye başlandı.

5 mahalle boşaltıldı

Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi'nden başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangının çıktığı bölge dik yamaç olması dolayısıyla müdahale helikopter ile havadan yapıldı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, Kalemler ve Evrenseki bölgelerine kadar indi. Tüm müdahalelere rağmen kontrol alınamayan yangın devam ederken, bir başka yangın haberi de Manavgat Merkez olmak üzere Sorgun, Side ve Sarılar bölgelerinden geldi. İlk etapda 3 mahalle boşaltılırken yangının yayılması nedeni ile 2 mahalle daha boşaltıldı. 

4 katlı bir bina yandı

Sarılar Mahallesi’ndeki yangının orman deposu ve odun satan iş yerlerinin bulunduğu bölgede çıktığı öğrenilirken, içerisinde marangoz atölyesinin bulunduğu 4 katlı bir binada alevlere teslim oldu. Yangında birçok ev etkilendi.

İtfaiye ekipleri, yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için büyük çaba sarf ederken, dumandan etkilenen vatandaşlar için bölgede ambulanslar ve sağlık ekipleri görev alıyor. Olayın, çevredeki vatandaşlar tarafından son yıllarda bölgede çıkan en büyük yangın olduğu söyleniyor. Yangına müdahale devam ediyor.

Editör: TE Bilişim