ATV'de Müge Anlı ile Tatlı Sert programını sunan Müge Anlı, hala Ayşe Çakır'ın tahliye edildiğini açıkladı.

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde 27 Haziran 2020 akşamı evinin yakınında bahçede otlayan hayvanlara bakmaya giden ve sonrasında kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin kaybolduktan 3 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı.

Küçük kızın ölümüyle ilgili amcası S.T ve halası Ayşe Çakır tutuklandı. Derede boğulduğu ifade edilen İkranur'un otopsisinde suda boğulduğuna dair bir belirti ortaya çıkmadı. Cinayet şüphesi ağırlık kazandı. Cep telefonu kayıtlarının incelenmesi sonrasında bölgede herhangi bir telefon trafiği tespit edilmedi. Şüpheler aile fertleri üzerinde yoğunlaştı. Çelişkili ifadeler veren amcası ve halası sorgulandı. 

HALA NE ANLATTI

Halası Ayşe Çakır sorgusunda şunları anlattı: 

"Kardeşim S. inek otlatıyordu. Yemek için eve gelmişti. Sonra beni İkranur'un cesedinin yanına götürdü. Gittiğimizde İkranur sırtüstü yatıyordu.'Ne oldu?' diye sordum. S. de bana  'Oynarken düştü, nefessiz kaldı' dedi. S.'ye bir tokat attım. Eğilip baktığımda İkranur'un nefes almadığını fark ettim. Evdekilerden ve abimden korktuğumdan dolayı hastaneye götürmeye cesaret edemedim. Kardeşim S. de 'Evdekilere haber vermeyelim, abim beni çok pis döver' dedi. Devamında "Kimseye haber vermedik. Kardeşime bir çuval alıp gelmesini söyledim. İkranur'u  çuvalın üstüne koyduk. Ben ön taraftan S. de arka taraftan çuvalı tutuyordu. Sonra dereye indirdik. Suyun az olduğu yere İkranur'u koyduk. Belki su değince uyanır dedik. Hareket edip etmeyeceğini görmek için biraz bekledik. İkranur hareket etmeyince suyun az olan kısmına İkranur'u bırakıp gittik. İkranur'u taşıdığımız çuvalı da ben bir kenarda çalılar ile yaktım. Sonra inekleri alarak eve gittik." 

AMCA NELER DEDİ

Amca S.T ise ifadesinde  "İkranur bana dil çıkardı. Sırtına vurdum. Ağlamaya başladı. Ağzını ve burnunu 2-3 dakika kapattım. En son elleri çırpınıyordu sonra hareketsiz kaldı" dedi. 

MÜGE ANLI AÇIKLADI

Bu ifadelerin ardından  karar görüşmesi görülen dava ile ilgili ATV'de Müge Anlı ile Tatlı Sert programını sunan Müge Anlı şunları söyledi: 

"14 yaşındaki amcanın cezası, yaşı nedeniyle 11 yıl 6 aya düşürüldü. Hala da 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, yattığı süreyi göz önünde bulundurarak halanın tahliyesine karar verdi." 

Editör: TE Bilişim