Yaşlı kadın evinde öldürülüp domuz bağıyla bağlanmıştı. Ağzındaki altın dişine varana kadar herşeyi çalınmıştı.

Ordu 14 Kasım'da bugüne kadar eşine rastlanmayan bir cinayetle sarsıldı. 74 yaşındaki Makbule Sarı, domuz bağıyla bağlanarak öldürüldü. Yaşlı kadının cesedini kefenleyen katil zanlıları, ağzındaki altın dişi de sökmüştü. Evde bulunan 2 çuval fındık ile birlikte televizyonu çalan zanlılar, yaşlı kadını çok zalimce öldürmüştü. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkan yaşlı kadının oğlu cinayet zanlılarını arıyordu. Olayın failleri bulundu. 

Programa katılan bir kadın konuk, olay gecesi eşiyle araçla bölgeden geçtikleri sırada 52 plaka araç gördüklerini, kendilerine silah çekildiğini söylemişti.

Müge Anlı'nın dünkü programında yayına mahallede şüphelerin üzerine çevrildiği, 'Hakan' isminde bir konuk katıldı.

Müge Anlı'nın 'hanımefendi ölü bulunduktan sonra sen bir süre ortadan kaybolmuşsun' demesi üzerine 'Hakan', rahatsızlandığını hastanede tedavi gördüğünü Covid-19 testi için merkezde konakladığını söyledi. Ayrıca Hakan cenazenin bulunduğunu köyde öğrendiğini, vahşetin haberini internetten aldığını söyledi.

Savcıdan talimat: Müge Anlı'nın katillerin izini sürdüğü kan donduran vahşette, savcı mahalledeki kamuya ait ve özel tüm kameraların incelenmesi, ayrıca ilçe giriş ve çıkışındaki plaka tanıma sistemiyle bölgeye giriş çıkış yapan araçların tespit edilmesi talimatı verdi.

Müge Anlı'nın sorularına birbir cevap vermesinin ardından katil zanlıları bulununca 'Hakan' aklandı.

Şüpheli hareketleri tespit edildi: Korgan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Sarıaliç Mahallesinde Makbule Sarı’nın evinin yakınlarında daha önceden işçi olarak çalışmış H.G. ile S.U.'nun olay tarihine yakın zamanlarda şüpheli hareketleri tespit edildi.

Soruşturmanın seyri 2 şüpheli üzerine yoğunlaştırıldı. Konuyla ilgili şahısların görüntülerinin yansıdığı farklı yerlerdeki güvenlik ve MOBESE kamerası görüntüleri temin edildi.

Araç kiralamışlar: Makbule Sarı’nın evinden aldıkları değerlendirilen bir çuval fındık ve televizyona ilişkin görüntü kayıtları elde edildi. Görüntülerin detaylarında şüphelilerin olaydan önce araç kiraladıkları ve plaka tanıma sistemi geçiş görüntülerinin bulunduğu belirlendi.  

Televizyonu çöpe atmışlar: Şüphelilerin ayrıca fındık çuvalını taşırken,  yağmaladıkları televizyonu çuval içerisinde çöp konteynerına atarken görüntülerine ulaşıldı.

Kabul ettiler: Makbule teyzenin evine beraber girdikleri tespit edilen şüpheliler, cinayeti kabul etti. Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde para, televizyon ve bir çuval fındık aldıklarını söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma, nitelikli kişi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim