Şile'de havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı. Dalgalar nedeni ile 2 kişi yaşamını yitirdi, kayıp 2 kişi ise aranıyor. İstanbul'da denize girmenin yasak olduğu diğer merkezimiz ise Sarıyer oldu. Sakarya ve Kocaeli'nde de yasaklar başladı.Şile'de havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı. Ayazma Plajı'nda kayıp 3 kişiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı. Kızılcaköy Plajı'nda da 1 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki güvenlik tedbirleri artırıldı.

Şile Ayazma Plajı'nda 07.30 sıralarında denize giren 3 kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Olay yerine arama kurtarma timi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Cankurtaran ekipleri yoğun dalgalar nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Plajın etrafına şerit çekilerek vatandaşlar deniz kenarından uzaklaştırıldı.

Kaybolan 3 kişiden 1'inin cesedine ulaşıldı. Diğer 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bir kişi de Kızılköy Plajı'nda boğuldu

Öte yandan, Kızılcaköy Plajı'nda da 1 kişi hayatını kaybetti.

Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içinde havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı. Şile sahilinde rüzgarın etkisiyle oluşan yoğun dalgalar nedeniyle denize girilen noktalardaki güvenlik tedbirleri artırıldı.

Karasu ve Kocaali’de denize girmek yasaklandı

Sakarya’nın Karasu ve Kocaali ilçelerinde hava koşulları sebebiyle kaymakamlık kararı neticesinde denize girmek yasaklandı.
Olumsuz hava şartları Sakarya’nın iki ilçesinde denize girme yasağını beraberinde getirdi. Sakarya’nın Karadeniz’e kıyısı olan Karasu ve Kocaali ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebi ile Karasu Kaymakamlığı tarafından denize girmek yasaklandı. Kararın verilmesinin ardından cankurtaranlar tarafından, denizdeki vatandaşlar sudan çıkartılmaya başlanıldı.

Editör: TE Bilişim