Türk Kızılay, Coca-Cola Türkiye ve Ahbap Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle hizmet veremeyen yeme-içme sektöründeki iş yerlerinde çalışan 15 binden fazla garson, komi, aşçı gibi sektör çalışanına yardım ulaştırmak için işbirliğine gitti.

Global Coca-Cola Vakfı’nın desteklediği projede, Ahbap Derneği, kendi yardımlaşma yazılımı üzerinden ihtiyaç sahiplerinin başvurularını alacak, Kızılay ise yardımların yenilikçi bir modelle hak sahiplerine ulaştırılmasını sağlayacak.

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerden biri olan yeme-içme sektörünün yaşadığı sıkıntıların atlatılması için Kızılay, Coca-Cola Türkiye ve Ahbap Derneği işbirliği yaparak büyük bir çalışma başlattı. İşbirliği kapsamında Coca-Cola Vakfı’nın 3 milyon TL’lik katkısıyla, yeme-içme sektöründen 15 binden fazla kişiye alışveriş kodlarıyla gıda yardımı yapılıyor. Yardım sürecinde Ahbap Derneği’nin yardımlaşma yazılımı üzerinden aldığı başvurularla oluşturulan listeleri titizlikle değerlendiren Türk Kızılay, başvuru yapanların belirttiği cep telefonlarına alışveriş kodlarının yer aldığı SMS’lerle gıda yardımlarını ulaştırıyor. Kızılay’ın gönderdiği SMS kodunu alan ihtiyaç sahipleri de belirlenen zincir marketlerden kendileri için ayrılmış tutar kadar alışveriş yapabilme imkânına kavuşuyor.

Kızılay Genel Başkanı Kınık: Kaç kişiye yardım ulaştırıldığı daha önemli

Klasik yardım modellerinin yanı sıra bu yıl yenilikçi bir yaklaşımın daha hayata geçirildiğini aktaran Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İhtiyaç sahiplerinin faydasına olabilecek bütün işbirliklerine her zaman açığız. Bu anlamda kimin yardım ulaştırdığı değil, kaç kişiye yardım ulaştırıldığının daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Coca-Cola Türkiye ve Ahbap Derneğimizle de daha çok ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmak için işbirliği yaptık. Yaptığımız işbirliğiyle hizmet veremeyen yeme-içme sektöründeki iş yerlerinde çalışan 15 binden fazla kardeşimize destek olacağız.

Üstelik bunu onlara ihtiyaçları arasında seçim yapma özgürlüğü vererek yapacağız. Klasik yöntemle bizlerin belirlediği gıdalardan oluşan koliler yerine onlara belirli miktarlarda harcama limitleri oluşturacağız ve yaygın zincir mağazalardan kendi ihtiyaçlarını kendileri alabilecek diye konuştu.

AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada: Özellikle salgın dolayısıyla Ahbap’a birçok meslek grubundan destek ve ihtiyaçlar için ulaşanlar oluyor. Bizler de tüm bu ihtiyaçlara bir nebze bile olsa katkı sağlayabilmek adına hem bize ulaşan bağışlarla hem de çeşitli iş birlikleri ile elimizden gelen her şeyi tüm şeffaflığımızla yapmaya çalışıyoruz. Bazen sadece birkaç kişiye daha fazla faydamız olabilir diye günlerce çözümler aradığımız oluyor. Şu anda da Coca-Cola Türkiye ve Kızılay’ın bizlere itimadı ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde 15.000 aileye daha ulaşacak olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm Coca-Cola Türkiye, Kızılay çalışanları ve Ahbaplara bu zor zamanlarda gösterdikleri müthiş dayanışma için çok teşekkür ediyorum dedi.

Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır sağlanacak destekle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Türk Kızılay ve Ahbap Derneği ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde yeme-içme sektörü çalışanlarına bu zor günlerde destek olmaya çalışıyoruz. Coca-Cola Türkiye olarak içinde bulunduğumuz dönemde paydaşlarımız başta olmak üzere tüm toplumun daima yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu günleri el ele vererek ve birbirimize destek olarak atlatacağımıza inanıyoruz.

Editör: TE Bilişim