İstanbul Eyüpsultan'da Uğur Biroğlu, annesi Şükran Biroğlu (70) ve ağabeyi Mesut Biroğlu'nu (50) ellerini bağladıktan sonra bıçaklayarak öldürdü. Polisi arayarak ihbarda bulunan Uğur Biroğlu, gözaltına alındı. Öte yandan Şükran Biroğlu'nun 2 yıl önce bir yemek programına katılarak birinci olduğu belirtildi.

Olay, dün gece saatlerinde Esentepe Mahallesi, Park Üstü Sokak'ta 4 katlı binanın birinci katında meydana geldi. İddiaya göre, aynı evde yaşayan madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Uğur Biroğlu, ağabeyi Mesut Biroğlu (50) ve annesi Şükran Biroğlu (70) ile süre tartıştı. Tartışmanın ardından Uğur Biroğlu annesi ve ağabeyini ellerinden bağladı. Uğur Biroğlu, daha sonra elleri bağlı annesi Şükran Biroğlu ve ağabeyi Mesut Biroğlu'nu bıçaklayarak öldürdü. Uğur Biroğlu, öldürdüğü annesinin ve ağabeyinin başında bekledikten sonra polise giderek teslim oldu.

Uğur Biroğlu'nun teslim olmasının ardından polis ekipleri harekete geçerek olayın gerçekleştiği eve geldi ve gelen ekipler kapıyı açamayınca çilingirle kapı açıldı. Ekipler, şüphelinin abisini elleri arkadan kalorifere bağlanmış vaziyette, annesini ise elleri arkadan bağlanmış yüz üstü yatar vaziyette hareketsiz buldu. Sağlık ve polis ekiplerinin evde yaptığı ilk incelemede Mesut Biroğlu ve Şükran Biroğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis ekipleri ağabeyi ve annesini öldüren Uğur Biroğlu'nu gözaltına aldı. 

Yapılan incelemenin ardından anne ve oğlunun cesetleri otopsi yapılmak üzere tıp morguna kaldırıldı. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Öte yandan Şükran Biroğlu'nun 2 yıl önce bir yemek programına katılarak birinci olduğu belirtildi.

TEDAVİ GÖRMEK İSTİYORDU

Binada oturan Hakan Kısa, "Madde bağımlısıydı. Madde kullanıyordu. Annesiyle sorunları vardı. Bir anda cinnet geçirmiş. Ağabeyi ve annesini öldürmüş. Tedavi görmek istiyordu. Bize gelip tedavi olmak istediğini söylüyordu. Kendi gidip teslim olmuş. Kapıyı kilitleyip anahtarı da atmış. Komşumuzdu. İyi insanlardı" dedi.

Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Teslim olduktan sonra cinayetle ilgili sorgulanmak için Gayrettepe'de bulunan cinayet büro amirliğine getirilen Uğur Biroğlu, "Eve geldiğimde tuvalette yarım içilmiş uyuşturucu maddeler buluyordum. Annem ve ağabeyim uyuşturucu kullanıyorlardı sanırım" diye konuştu.

Polis, şüphelinin önce ağabeyini öldürdüğü ardından eve gelen annesini de bıçakladığını tespit etti. Uğur Biroğlu'nun daha sonra cesetlerin elleri ve ayaklarını koli bandıyla sardığı, ardından başlarına poşet geçirdiği tespit edildi. Şüphelinin cesetlerle birlikte sabahı beklediği ardından polis merkezine giderek teslim olduğu öğrenildi.

Biroğlu'nun sorgusunun ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim