SİVAS (İGFA) - Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'21'e Sivas'tan katılan Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Uzay ve Teknoloji Festivali yarışması ERB Döner Kanat kategorisinde girdiği yarışmada Türkiye 3.'sü olarak tamamlayarak şehrimize geri döndü.

TEKNOFEST21'de aldığı başarılardan dolayı öğrencileri tebrik eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, geçen yıl birincilikle dönen öğrencilerimiz bu yılda üçüncülük kazanarak yine kendilerini gururlandırdığını söyledi ."Geleceğimize Milli Teknoloji hedefini benimsemiş, sadece teknolojiyi iyi kullanan nesiller değil geliştirebilen, üreten hatta ihraç eden bir gençlik vizyonunu öğretmenlerimizde görmek ve öğrencilerimize de bunu aşılamak bizler için geleceğimiz için çok daha önemli" diyen Başkan Bilgin, "Artık TEKNOFEST'te bir Sivas olgusu oturmuş durumda. Geçen yıl katıldığımız her yarışta dereceye girerek Sivas adını TEKNOFEST'te sıklıkla duyurmuştuk. İnşallah önümüzdeki yıllarda da ilimizi farklı alanlarda farklı yarışlarda temsil edecekler.” ifadesini kullandı.

SİVAS'A DRONE EĞİTİM PİSTİ YAPILACAK

2024 yılı için ekibimizle birlikte ilgililerle irtibata geçerek TEKNOFEST24'un ilimizde yapılması için başvurularda bulanacaklarını kaydeden Başkan Bilgin, Başarılarından dolayı öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Başkan Bilgin öğrencilerin talebi üzerine Sivas'a bir drone eğitim pisti kazandıracaklarını ifade etti. Ziyarette öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: TE Bilişim