Özgür Özel'e saldırı nerede ve nasıl gerçekleşti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Başkanvekili ve DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze törenine katılmak üzere bugün İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) geldi. Tören sırasında kalabalığın içinden bir kişi Özgür Özel’e yumruklu saldırıda bulundu.

Olay sonrası CHP liderinin başını tuttuğu ve koruma ekibinin hızla araya girerek Özel’i güvenli alana çektiği görüntülendi.

Mahsun Karaca genci ikna etmek için ne söyledi? Mahsun Karaca genci ikna etmek için ne söyledi?

Saldırının ardından neler yaşandı?

Saldırgan şahıs olay yerinde toplanan kitle tarafından yuhalanırken, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bir ambulansa bindirilerek alandan uzaklaştırıldı. SÖZCÜ TV muhabiri Meral Danyıldız’ın aktardığına göre, CHP lideri Özgür Özel’in sağlık durumu iyi ve yüzünde darp izine rastlanmadı.

Saldırı sonrası Özgür Özel, tören alanından çekildi. Olay kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

CHP ve milletvekillerinden ilk tepkiler ne oldu?

CHP Diyarbakır Milletvekili Zengin Tanrıkulu, saldırıya sert tepki göstererek “Bir utanmaz, bir alçak, bir provokatör. Kendisine Osmanlı çocuğuyum diyen bir provokatör” ifadelerini kullandı. Parti yetkilileri olayın provokatif bir girişim olduğunu belirterek, gerekli yasal süreçlerin başlatıldığını duyurdu.