Son günlerin gündem maddelerinden biri Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilip çekilmeyeceği.

Kadınlara yönelik şiddetin önlenebilmesi için 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi', 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da düzenlenen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 121'inci toplantısında kabul edilerek imzaya açıldı.İmzaya İstanbul'da açıldığı için 'İstanbul Sözleşmesi' olarak tanımlanan sözleşmeyi ilk imzalayan ülke Türkiye oldu. (11 Mayıs 2011)
Türkiye, aynı zamanda 'İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe ilk alan ülkelerden biri. (1 Ağustos 2014)
Aralarında İngiltere'nin de olduğu birçok ülke, imzalamış olmasına rağmen daha sonra sakıncalı olduğuna kanaat getirerek 'İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe sokmadı.
Geçtiğimiz günlerde ise Polonya, 'İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldıracağını açıkladı.

Türkiye'de de İstanbul sözleşmesiden çeklilip çekilmeme konusu özellikel sosyal medyada en çok konuşulan konu.Ünlü bir çok ismin destek verdiği sözleşmeye bazı kurum ve şirketlerden de destek geliyor.

En son Eker süt ürünleri twitter hesabından "Çağdaş Türkiye’yi inşa etme yolunda bir kilometre taşı olan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmalıyız. Tüm yetkili kurumları, paydaşlarımızı ve musterilerimizi bu tarihi sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz." paylaşımını yaparak sözleşmeye destek verdiğini duyurunca bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu ve TT listesinde ilk sıraya yükseldi.

Editör: TE Bilişim