Kaçak yollardan aldığı iki maymunu elinden alınan sosyal medya fenomeni Meriç İzgi, yeniden maymun alınca başına iş açmıştı.

Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları tarafından üçüncü maymununa da el konulan fenomen Meriç İzgi hakkında "zincirleme şekilde kaçakçılık" suçundan 10 yıl 6 ay kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi

Sabah'tan DİLEK YAMAN DEMİR'in haberine göre; Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin, kaçak yollardan sahip olduğu Koko adlı maymunu mahkeme kararıyla teslim almak üzere evine giden Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarına "Gidin buradan, maymunumu size vermeyeceğim" diyerek görevlilere saldırmış, maymunu alıp kaçmaya çalıştığı sırada kendisini yakalayan görevliyi darp edip hakaret yağdırması üzerine davalık olmuştu.

Meriç İzgi, geçen Temmuz'da Koko'ya kavuştuğunu duyurmuş ancak fenomenin ikinci kez kaçak yollardan Makak cinsi maymun aldığı ortaya çıkmıştı. İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzgi'nin evine gidip ikinci kez kaçak yollardan aldığı Makak cinsi maymuna el koymuştu. İzgi'nin, yasa dışı yollarla üçüncü kez aldığı maymunla olan fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması sonucunda bu maymun da elinden alındı.

Meriç İzgi üçüncü kez yine yasadışı yollardan "Makak" cinsi maymunu ülkeye sokunca gözaltına alınmıştı. Maymunun kendisinin değil arkadaşının olduğunu söyleyen İzgi, ifadesinin ardından serbest bırakılırken, evinde bulunan maymun ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edilmişti.

HAKKINDA DAVA AÇILDI

Elif Türkan İle birlikte Meriç İzgi halkında soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 10 Aralıkta düzenlenen iddianame kapsamında ünlü fenomenin İzgi'nin izinsiz olarak beslediği "Makak" cinsi maymunun değerinin 10 bin lira olduğu belirtildi. Daha önce de yasak olan maymunları beslediği belirtilen İzgi'nin "kaçakçılık" suçunu zincirleme bir şekilde işlediği belirtilerek 2 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

iddianamede CİTES (Nesli tehlike altında türlerin ticaretine ilişkin sözleşme) kapsamında kalan'Yırtıcı hayvan' statüsüne giren bu hayvanın Satış belgesiyle satışının yapıldığı ve Hobi amaçlı bulundurulması yasak türlerden olduğu anlatıldı .
Her be kadar İzgi, arkadaşı Elif'in adresindeki maymunun kendisine ait olmadığını iddia etse de Elif'in İzgi'ye yardım ederek iştirak halinde suç işlediği belirtildi

Editör: TE Bilişim