WhatsApp, hiç şüphesiz dünyanın en çok kullanılan internet tabanlı anlık iletişim servisi konumunda. Özellikle son bir yıldır yaptığı güncellemeler ile bu pozisyonunu iyiden iyiye sağlamlaştıran şirket, şimdide grup kullanıcılarının uzun süredir talep ettiği bir özelliği nihayet kullanıma sunuyor.

Bildiğiniz üzere gruplara katılımın en kolay yolu, grup yöneticileri tarafından oluşturulan gruba katılım bağlantı linkine tıklamak ve bu sayede hızlıca bir gruba dahil olmaktır. Ancak söz konusu linkin çok hızlı bir şekilde yayılabilmesi ve çoğu zaman istenilmeyen kişilerin de eline geçebilmesi sebeplerinden dolayı, bu yolla kullanıcı kabul edilen gruplarda genelde istenilmeyen kişiler de gruba dahil olabiliyor. Grup bilgilerinden bütün kullanıcıların telefon numaralarının görülebilmesi, bu durumu büyük bir güvenlik açığı haline getiriyor.

Astronotlar uzayda topraksız sebze yetiştirdi Astronotlar uzayda topraksız sebze yetiştirdi

İşte WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak. Öyle ki, bundan sonra gruba katılımlar önce yönetici onayından geçecek. Yani bir katılımcı gruba dahil olmak istediği zaman önce yöneticiye bir bildirim gidecek. Yönetici, grup bilgileri kısmında yer alacak yeni bir bölümden bütün katılım taleplerini görebilecek ve yalnızca yöneticinin izin verdiği kullanıcılar gruba dahil olabilecek.

Tabi bu özelliğin grup bilgileri kısmından istenirse kapatılabileceğini ve bu haliyle de yine eskisi gibi katılım linkine sahip herkesin dilediği gibi gruba dahil olabileceğini hatırlatalım.