Gerek Süper Lig'e gerekse TFF 1.Lig'e getirdiği yetenekli futbolcularla bir hayli dikkat çeken ve hemen hemen bütün kulüp başkanlarının güvendiği menajerlerden biri olan Rahman Kıçe, yıllar sonra Vedat Muric gerçeklerini gün yüzüne çıkardı. Onu Arnavut takımından alıp Türkiye'ye getirdiğini, Vedat'a hem maddi hem de manevi anlamda büyük destek verdiğini ifade eden Kosovalı futbol adamı ilerleyen süreçte kendisine oynanan masa oyunlarına dikkat çekerken, yıldız futbolcunun Gençlerbirliği transferinden sonra bir anda Rahman Kıçe'yi silip Haluk Canatar'la yan yana gelmesi sadece "KA-SPORTMANAGEMENT' şirketini değil, kendisine inanan Kosovalıları da derinden üzdüğü anlaşıldı.

İşte Vedat Muric'i Türk futboluna kazandıran Menajer Rahman Kıçe'nin gündeme damga vuracak olan açıklamaları:

VEDAT MURİC'İ TÜRKİYE'YE GETİREN İSİM RAHMAN KIÇE'DİR

Kosova tarihinin en büyük futbolcularından Destan Kice'nin oğlu olan Rahman Kice 2013 yılında menajerliğe başladı. Amacı Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'ta forma giyen genç yetenekleri keşfedip Avrupa'nın önemli kulüplerine kazandırmak. 20 yıl boyunca Almanya'nın önemli bir şirketinde aynı zamanda görev alan Rahman Kice'ye abisi Gazmend Kice tarafından Vedat Muriç tavsiye edilir. Vedat Muriç aynı zamanda, Kice ailesinin Kosova'dan mahallelisidir. Muriç'in yeteneğine güvenen Rahman Kice bu yeteneği keşfettikten sonra golcü oyuncusunun Avrupa futboluna damga vuracak yetenekte biri olacağını düşünür ve bu yönde çalışmalarına başlar. Golcü oyuncu için Rahman Kice büyük emek verse de değeri çok çabuk unutulur. Vedat Muriç Giresunspor'da yükselişe geçtiği sırada Haluk Canatar ile tanışır ve işler ondan sonra değişir.

HALUK CANATAR VE VEDAT BENİ GÜNDE 30 KERE ARIYORLARDI

Vedat Muriç'i ilk keşfeden isim olan Rahman Kice oyuncunun Türkiye serüveni ve yaşadıklarının ilk kez Haber365'e anlattı. Vedat'ın kendisine nankörlük yatığını belirten Kice "Haluk Canatar ve Vedat sözlerini tutmadı. Ayda 30 kere arıyorlardı. En zor zamanında ben yanındaydım ancak daha sonra telefonlarımı bile açmadılar. Kendilerinen hakkımı helal etmiyorum. Vedat Muriç büyük nankörlük yaptı" ifadelerini kullandı.

FUTBOLCU BİR AİLEDEN GELİYORUM

Futbolcu bir aileden geliyorum. Rahmetli babam Kosova'nın önemli futbolcularından Destan Kice'dir. 2012-2013 yılında linsanslı ve profesyonel olarak menajerlik işine başladım. 20 yıldır ayrıca Almanya'nın önemli holdinglerinden birinde görev yapmaya devam ediyorum.

VEDAT'TAKİ POTANSİYELİ FARK ETTİM

Vedat Muriç'i ilk bulan abim Gazmend Kice'dir... Arnavutluk'un Teuta Durres takımında oynadığı dönemde keşfediyor. Vedat Muriç bizim ilk futbolcumuzdu. Ondaki potansiyeli farkettim ve çok iyi yerlere geleceğini biliyordum. İlk olarak Eskişehirspor'a getirdik. Süper Lig'de 6 yabancı oyuncu sınırı vardı. Ertuğrul Sağlam bizi bu anlamda çok destek oldu. Ben de Vedat için kendilerine çok ısrarcı oldum. Çok iyi futbolcu olduğunu söyledim. Dönemin başkanı Mesut Hoşcan ve Ertuğurul Sağlam hoca çok destek oldular.

YABANCI SINIRINA RAĞMEN ESKİŞEHİR'İ İKNA ETTİM

Ertuğrul Sağlam daha sonra biz bunu alamayız. Yabancı sınırına takılıyor dedi. O dönem Vedat Antalya kampındaydı ve hoca istemiyoruz dedikten sonra üstünü değiştirdi. Otelden ayrılıyorduk ancak ben üsteledim ve ısrarcı oldum. Ertuğurul hoca ve Vedat'ı sonra kabul etti. Yabancı olarak almam dedi. Çok ısrarcı olduk. Tekrar Eskişehirsopr'u ikna ettik. Eşorfmanlarını çıkarmış gidiyordu geri kampa döndü. Sonra vatandaşlık çıkartamadık. 6 aylığına Arnavutluk'a geri döndü. Döndükten sonra çok telaşlıydı. Nasıl döneceğim diye merak ediyordu. Amcası ve Vedat sürekli beni arıyordu.

ERTUĞRUL SAĞLAM BENİM HATRIMA VEDAT'I KAMPA ALDI

6 Ay sonra Eskişehirspor'dan Ertuğurul Sağlam ve Mesut Hoşcan kamp yeri bakmak için Almanya'ya geldi. Bir kez daha ısrarcı oldum. Ertuğurul hoca "senin hatrına onu kampa davet edeceğim" dedi. Avusturya kampına davet etti. Sonra transfer için Eskişehirspor beni yetkilendirdi. O dönem zaman zaman oynayan ve yabancı sınırına takılan oyuncu için Teuta Durres takımına bonservis ödediler. Eskişehir'in oynatma şansı yoktu benden kiralamamı istediler. Bir arkadaşım vasıtasıyla Giresunspor ile görüştüm. O dönem bir Brezilyalı forvet alacaklardı ama ben yine ısrarcı oldum. Vedat'ın ilerde kulübe büyük para kazandıracağını ve çok başarılı olacağını söyledim. Başkan Mustafa Temel Bozbağ ikna oldu ve bize inandı. İlk 6 ay kadroya giremedi ve beni aradılar başka takıma götürmemi istediler ancak ben bir kez daha şans bulursa yüzünüzü kara çıkartmayacak dedim ve ısrarcı olmaya devam ettim. Nihayet Antalya maçında 90+4'te beraberlik golü attı ve o günden sonra ismini duyurmaya başladı.

PSV VEDAT İÇİN SCOUT GÖNDERDİ

Çok emek harcadık. Sadece benim emeğimle değil kendisi de çok çalıştı. Sonraki sezon zaten 1. Lig'e damga vurdu ve 17 gol attı. Başkan da onu Türk vatandaşı yaptı. Kulübün bir anda gözdesi haline geldi. En çok konuşulan isimlerden biriydi. PSV Eindhoven scout ekibi gönderip izlemeye başlamıştı. Bana resmi transfer teklifinde de bulundular. Teklif hala duruyor. Vedat ile her zaman kontaktaydık. Sık sık maçlarına gidiyordum. Sonra menajer Haluk Canatar beni 1 ay boyunca sürekli aramaya başladı. "Beraber çalışalım. Vedat'ta istiyor beraber çalışmamızı" falan dedi.

UYDURUK BİR RAKAM GÖNDERİP SENİN HAKKIN BU DEDİLER

1 ay boyunca beni aradı. Baktım ikisi de istiyor. Haluk Canatar'ın şu lafı var. "Vedat Muriç futbol oynadığı sürece ben ne kadar para kazanacaksam sen de o kadar para kazanacaksın" dedi. Çoluğunun çocuğunun üstüne yemin etti. Gençlerbirliği transferi olduktan sonra verdikleri sözleri unuttular. Uyduruk bir rakam gönderip bu da senin hakkın dediler. Beni günde 3-4 kez arayanlar sonra telefonlarımı açmamaya başladı. Ben de daha fazla peşlerine düşmedim. Vedat çok büyük nankörlük yaptı. Benim Vedat'a yaptığımı hiç kimse yapmamıştır.

HALUK CANATAR OYUNCUYU KANDIRDI

Vedat Teuta Durres takımında oynarken ben Süper Lig takımına getirdim. Hiç oynanamış oyuncuyu Haluk Canatar getirebilir miydi? Gider seyeder miydi? Ben getirdim, meşşur ettim, tam patladı. Haluk Canatar oyuncuyu kandırdı. Vedat'ı ve Haluk Canatar'ı allaha havale ediyorum. Ben Vedat iyi yerlere gelsin diye elimden geleni yaptım, büyük emek verdim. Ertuğurul Sağlam ve Mesut Hoşcan'a ısrarcı oldum. İkisi de bugün hayatta arayıp sorabilirsiniz.

İNANMASAM ARNAVUTLUK'A GİDİP ONU GETİRMEZDİM

Vedat'a tek inanan kişi bendim. Her zaman büyük futbolcu olacağını inandım. Kötü zamanında hep yanında oldum. İnanmasaydım gidip Arnavutluk'tan alıp gelmezdim. Onu nereden aldığımı ve kimden aldığımı kendisi çok iyi biliyor. Ne şartlarda oynadığını çok iyi biliyor. Giresunspor'da yönetici Ercan Pamuk Giresunspor dönemini çok iyi biliyor. Vedat'a ne kadar inandığımı, güvendiğimi, her zaman iyi futbolcu olacağını söylediğimi" biliyor. O şahitlik yaptı. Sen çok haklı çıktın diyor.

İNSAN DEMEK Kİ PARAYI BULUNCA

Vedat çok büyük nankör. Beni o günden sonra ne aradı ne de sordu. İnsan demek ki parayı bulunca geldiği yeri unutuyormuş. Vedat'ın yaptığı en büyük hata ne biliyor musun? Bir kez bile daha Rahman Kice ismini ağzına almadı. Bir kez ismimi dahi söylemedi. Ben bugüne kadar hiç bir yerde negatif bir şey konuşmadım. Bana büyük haksızlık yaptı. Mahallemizin çocuğu. Bunu yapmamalıydı. Allaha şükür benim durumum çok iyi. Paraya-pula ihtiyacım yok ama Vedat'a hakkımı helal etmiyorum.

SENİN KARİYERİN DAHA ÖNEMLİ DEDİM

Amcası da benden ayrıldıktan sonra çok büyük çaba verdi. Ancak Vedat, Haluk Canatar ile tanıştıktan sonra hep kendi dikine gitti. Bildiğini yaptı Allah ona hidayet versin. Onu ilk Girusunspor'a getirdiğimde bana "Abi benden menajerlik parası alacak mısın? diye sordu. Benim amacım onun iyi yerlere gelmesiydi. Zaten para kazanacaktık. "Yok oğlum ben senden menajerlik parası almayacağım, senin kariyerin şimdi daha önemli demiştim" Ancak herşeyi unuttu. Bugün bu saltanatı yaşıyorsa benim sayemde yaşıyor. Hiç bir zaman beni arayıp helallik istemedi. Gerçek bir nankör.

RAHMAN'IN BİNLERCE VEDAT'I VAR

Galatasaraylılar beni çok iyi anlar. Rizespor'dayken Galatasaray'a söz vermişti. Ama gitti Fenerbahçe'ye imza attı. Beni de yarı yolda bıraktı. Söz verdiği Galatasaray'ı da. Bunu unutmasın kimse. Bir Vedat varsa Rahman'ın binlerce Vedatları var.

Editör: TE Bilişim