Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın haberi sosyal  medyadan şu ifadelerle duyurdu: Sevgili Markar Esayan’ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi.  Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI YAYINLADILAR...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Kardeşimizi kaybettik. Takdir-i ilahi... Başımız sağ olsun Markar Esayan Aydın, dost, insan, inanmış bir kardeş... Duamız seninle, bu toprakların asil çocuğu"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Bu ülkenin evladı, adam gibi adam, güçlü bir entelektüel ve vizyoner bir siyasetçi idi Markar Esayan. Sohbetini, gayretini, samimiyetini ve dostluğunu özleyeceğim. Ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Geçen yıl “iyi yaşamaya, iyi ölmeye bakalım” demişti..."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "İstanbul Milletvekilimiz Markar Esayan, yakalandığı rahatsızlıktan dolayı vefat etti. Değerli bir dostu kaybetmenin derin üzüntüsünü taşıyorum. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: "MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, Tanıtım ve Medya Bşk. Yard. değerli dostum, güzel insan sevgili Markar Eseyan aramızdan ayrıldı, acımız büyük. Ailesi ve sevenlerinin derin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum. İlkeli ve dürüst insan rahat uyu. 

Mansur Yavaş: AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan’ın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Ekrem İmamoğlu: AK Parti İstanbul Milletvekili, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Markar Esayan’ın vefat haberini üzüntü ile öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve AK Parti ailesine başsağlığı dilerim.

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

Markar Esayan 4 Şubat 1969'de İstanbul'da doğmuştur. İlköğretimi Özel Bomonti Ermeni Katolik İlköğretim Okulu'nda, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Lisesi'nde bitirdi. 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı.

Markar Esayan, İşletme Uzmanı ve Gazeteci-Yazardı. Gazetelerde köşe yazarlığı ve çeşitli televizyonlarda siyasi tartışma programları yaptı. Basın ve yayın kuruluşlarında köşe yazarlığı ve siyasi yorumculuk yaptı. Yayımlanmış 3 romanı, 1 deneme ve 1 siyasi inceleme kitabı bulunmaktadır.

25. ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu, Türkiye - Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Ermenice bilen Eseyan, bekardı.

Editör: TE Bilişim