Miliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, Türk askerinin Afganistan'dan tahliye edilmesi ile ilgili olarak konuşmasında, "Askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır" dedi. Bahçeli Afganistan'daki asker tahliyesi için daha önce 'Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir' yorumunu yapmıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Afganistan'daki gelişmelere değindi. Konuşmasında, "Askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır" diyen Bahçeli, "Bizim Afganistan ile ilgili düşüncelerimizi eleştirenlerin duydukları başka bir sestir. Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu’nun savunması, Anadolu’da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil’e kadar uzanır. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen "Türk Tarih Müzesi ve Parkı"nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Afganistan'daki gelişmelere değinen Bahçeli, şunları kaydetti: "Bizim Afganistan ile ilgili düşüncelerimizi eleştirenlerin duydukları başka bir sestir. Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu’nun savunması, Anadolu’da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil’e kadar uzanır.

Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz. Hızla değişen ve tehdit saçan şartlar karşısında askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır. Ancak ihtiyaç hasıl olursa, emperyalizmin terörist taşeronları eliyle önce bomba patlatıp sonra intikam alacağız sözüyle yeni bir bahane bulma çabasının yol açtığı sis bulutu dağılırsa, Türkiye’nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan’da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir."

'DÖNMEK ANADOLU COĞRAFYASINI TEHLİYE ATMAK DEMEKTİR' DEMİŞTİ

Taliban güçlerinin Afganistan'da kontrolü ele almasının ardından, ülkede görev yapan Türk askerlerinin tahliyesi ile ilgili olarak Bahçeli daha önce, 'Afganistan'dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir' demişti.

Editör: TE Bilişim