Yeni tip coronavirüse (Covid-19) yakalanan ABD Başkanı Donald Trump'ın, "soğuk algınlığına benzer" semptonlar  gösterdiği belirtildi.

Amerikan basınının, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, Başkan Trump'ın sağlık durumunda şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yok.

Trump'ın soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterdiğini belirten bir kaynak, başkanın çarşamba akşamı Minnesota mitingi dönüşü yorgun düşerek, uçakta uyuyakaldığını aktardı.

Beyaz Saray'dan başka bir kaynak ise, perşembe akşamından bu yana Trump'ın tedavi planının tartışıldığını aktardı. Yetkili, Trump'ın bir ulusa sesleniş konuşması yaparak, kendisinin hükümetin işleyişini aksatacak bir halde olmadığını gösterebileceğini bildirdi.

Beyaz Saray Kovid-19 Danışmanı Dr. Scott Atlas, Fox News televizyonuna verdiği mülakatta, Kovid-19'a yakalanan Trump ve eşi Melania Trump'ın sağlık durumu hakkında konuştu.

Önlem alsalar bile, insanların Kovid-19'a yakalanmasının şaşırtıcı olmadığını belirten Atlas, "Trump'ın gerekli karantina sürecini tamamladıktan sonra tam ve hızlı bir şekilde iyileşerek normale dönmesini bekliyorum." ifadesini kullandı.

Atlas, Trump'ın "süper dinç ve çok sağlıklı" biri olduğunu söyledi.

Melania Trump'ın da hastalığı hızlı bir şekilde atlatmasını beklediğini ifade eden Atlas, "Trump'ın virüse yakalanmasıyla ilgili paniğe gerek yok. Ortada farklı bir durum yok. Başkan ve eşi de herkes gibi insan." dedi.

Atlas, Trump'ın virüs konusunda sosyal mesafe, maske ve düzenli test yaptırma gibi gerekli tüm önlemleri aldığının altını çizerek, "Biz Beyaz Saray'da gayet iyimseriz." değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilişim